Complexiteit en ingewikkeldheid
5 maart 2018
De stoel
4 mei 2018
Complexiteit en ingewikkeldheid
5 maart 2018
De stoel
4 mei 2018
Show all

De contramal van wie we zijn

Bij alles wat we doen, laten we andere dingen na. Bij alles wat we insluiten, sluiten we uit. We focussen op wat we doen en duiden. Maar is de betekenis van wat daarbuiten valt niet even essentieel? Of essentiëler? Zelf presenteer ik mezelf graag een gedreven politicus die de wereld wil veranderen, maar ben ik niet veel meer de kluizenaar die zich eenzaam terugtrekt op ons erf, in een hoekje, om alles te behouden wat er is? Om zo de tijd langer te laten duren? Ik toon mij graag als intellectueel, maar is het niet juist de deken van onwetendheid waarin ik mij wikkel, die mij veiligheid biedt? En troost? Is er niet een wereld achter de yolo-beelden op Facebook die toont wie mensen werkelijk zijn? Als ons het lef ontbreekt op zoek te gaan naar wat zich afspeelt buiten de schijnwerpers, vervliegt het leven.

Govert
Govert
Opleiding: TU Delft Civiele Techniek en promotie aan Universiteit Twente. Hij heeft eigen bureau: Geldof c.s., gevestigd in Tzum. In april 2020 is bij Uitgeverij Elikser zijn nieuwe boek verschenen met als titel "Halvering van de waanzin."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *