Voor mij werk ben ik veel op pad geweest. Ik heb veel luchthavens gezien, hotels en conferentieoorden. Zo nu en dan was er ruimte om er even tussenuit te knijpen en de omgeving te bekijken. U treft hier een zevental voorbeelden aan, vooral in Europa. Vaak zijn de foto’s gemaakt tijdens georganiseerde excursies.

In 2004 zijn we met delegaties uit een zevental Noord-Europese landen, alle actief betrokken bij het Interregproject Water City International, op bezoek geweest in Malmö. Gastheer was Peter Stahre. We hebben op een regenachtige dag Augustenborg bezocht, gevolgd door een zonnig bezoek aan Western Harbour. Hier klikken.
In 2005 was de 10th International Conference on Urban Drainage in Kopenhagen. Samen met Peter Stahre heb ik een act opgevoerd over het verschil tussen Model A en Model B. Erg ongebruikelijk, maar de boodschap kwam over. We zijn ook ’the Bridge’ overgestoken naar Malmö. Hier klikken.
In 2006 was de Interreg Northsea Conference in Aviemore (Schotland). Het was zonnig en 26 graden Celsius, wat ongebruikelijk was in deze regio. Naast veel sessies over ‘hoe organiseer ik een Interregproject?’ en ontmoetingen tussen verschillende partners was er ook ruimte voor veldbezoek. Hier klikken.
Bij de voorbereiding voor een Interregproject over Tacit Knowledge waren we op bezoek in Odense (Denemarken). Veel vergaderd en een prachtige fietstocht gemaakt. Hier klikken.
In 2011 was de 12th International Conference on Urban Drainage in Porto Alegre (Brazilië). We zijn ook in een slump wezen kijken, om na te gaan wat daar gebeurd op milieugebied. We zagen een sorteercentrum voor afval. Tevens zagen we dat bij heftige neerslag sommige ‘woningen’ werden weggevaagd. Afval vormde stuwdammen. Hier klikken.
Het havenfront van Middelfahrt (Denemarken) is kwetsbaar als het gaat om klimaatverandering. De zeespiegel stijgt en het regenwater dat naar beneden stroomt moet worden opgevangen en worden gereinigd. In een sessie van twee dagen (2015) zijn we tot een integraal ontwerp gekomen. Hier klikken.
In 2017 zijn we met het bestuur van KIVI Landgebruik en Watermanagement op zoek geweest in Hamburg. Deze stad is qua klimaatadaptatie erg innovatief bezig. Als het hoogwater is, voltrekt de economie zich letterlijk op een hoger niveau. Zie ook mijn blog hierover. Hier klikken.
Meisje in slump van Porto Alegre (2011)